Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ΗΠΕΙΡΟΣ/ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 - ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Οι παραπάνω εκτιμήσεις εχουν προκύψει απο την επεξεργασία της μηνιαίας εκτίμησης εκλογικού αποτελέσματος του ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΑ για τον μήνα ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ . Η ανάλυση αφορά όλες τις Διοικητικές Περιφέρειες .
























































































τα παραπανω αποτελουν εκτιμηση εκλογικου αποτελεσματος

προερχονται απο το blog dimoskopia.blogspot.com

οπου μπορειτε να βρειτε και αλλες λεπτομερειες

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΟΥΓΙΑΣ-ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ-ΓΚΟΝΤΑΣ









Δικηγορικός Σύλλογος: «Ηθική δολοφονία» οι δηλώσεις Κούγια





Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε ανακοίνωσή του αποδοκιμάζει με εξαιρετικά σκληρή γλώσσα τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου και τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό.
«…η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά, είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμηση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης. Συνιστά μια νέα -ηθική- δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση τις ημέρες που όλη η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία».
«Για το λόγο αυτό ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια του Δ.Σ.Α.».




Δυστυχως η "μικρη" μας πολη εζησε απο κοντα με τον" εν λογω"....



σημαδεψε αρνητικα με την παρουσια του εδω την κουλτουρα και τις παραδοσεις μας, με ολα αυτα που εκανε στους αθλητικους-και οχι μονο-χωρους.



συνεργατες του εκτος των αλλων τα πετρινα χρονια της παραμονης του
ηταν ο κ. "κουμπης" Νομαρχης Ιωαννινων
και ο κ.Δημαρχος
Μαλιστα ηταν και μελη του Δ.Σ στην ΠΑΕ του Κ.....

οι παρακατω δηλωσεις του κ. ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ......

Υπήρξε και η πρώτη αντίδραση από τον Νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και με δηλώσεις του ζήτησε από τον κ. Κούγια να ξανασκεφτεί την πρόταση που έκανε προς τον κ. Χριστοβασίλη. Ο κ. Καχριμάνης βρίσκονταν χτες στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και όταν πληροφορήθηκε την χτεσινή ανακοίνωση του κ. Κούγια δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον ακολουθούσαν τα εξής: «Εγώ έχω στηρίξει τον κ. Κούγια από την πρώτη στιγμή και τον έχω ευχαριστήσει για ό,τι έκανε μέχρι σήμερα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είμαι ένας φίλος του. .

Ανταπάντηση

Το μεσημέρι ο Αλέξης Κούγιας είχε μιλήσει τηλεφωνικά στο μαγκαζίνο του τηλεοπτικού σταθμού των Ιωαννίνων TV1. Εκεί ενώ ήταν στον «αέρα» άκουσε για πρώτη φορά τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη, σχολιάζοντας στην συνέχεια τα εξής: «Εμένα άλλα μου έλεγε ο κ. Καχριμάνης. Ότι είμαι ένας έξυπνος άνθρωπος και ο πιο έντιμος παράγοντας στο ποδόσφαιρο.......

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ" ο κουμπης"




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ -ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ



ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΔΟΘΗΚΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ




Η κ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ
ΤΟΝ κ.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ "ΑΝΗΣΥΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ "ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ


Ο κ.ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΤΟΝΙΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΜΕΝΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΗ


ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ "ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ






ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ κ.ΝΟΜΑΡΧΗ
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ


Του Παντελη Mπουκαλα

Nοέμβριος 1980. Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Μαζική διαδήλωση. Η εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου, 21 ετών, πέφτει νεκρή, χτυπημένη από τα κλομπ των αστυνομικών, ενώ ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής, 26 ετών, σκοτώνεται από πυροβόλο όπλο. Η υπεσχημένη «εξονυχιστική έρευνα» και η «παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» έμειναν λόγος κενός. Κανένας ένοχος δεν βρέθηκε, για να δοθεί έτσι το σήμα ατιμωρησίας προς τις δυνάμεις ασφαλείας. Εκτοτε, κάποιοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ζουν με το βάρος δύο αδικοχαμένων ψυχών· αλλά στη δική τους ψυχή δεν πρέπει να ήταν ιδιαίτερα μεγάλο το βάρος αυτό.

Νοέμβριος 1985. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Εξάρχεια. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας σκοτώνει τον μαθητή Μιχάλη Καλτεζά· η σφαίρα βρίσκει τον δεκαπεντάχρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο υπερυπουργός Μένιος Κουτσόγιωργας παραιτείται «για λόγους ευθιξίας», αλλά η παραίτησή του δεν γίνεται αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου· η ευθιξία πάντως ή υπάρχει ή δεν υπάρχει, δεν υπακούει σε κανένα νόμο σχετικότητας, δεν εξαρτάται από τη βούληση κανενός ανωτέρου. Ο Μελίστας καταδικάζεται πρωτοδίκως σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και στο εφετείο αθωώνεται. Το σήμα ατιμωρησίας ξαναδίνεται.

Δεκέμβριος 2008. Εξάρχεια. Ενας ειδικός φρουρός, που οι συνάδελφοί του τον αποκαλούν «Ράμπο», σκοτώνει τον μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο· η σφαίρα βρίσκει τον δεκαπεντάχρονο στο στήθος. Οι δεκάδες αυθόρμητες μαρτυρίες, στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο δεν επιτρέπουν στις δυνάμεις ασφαλείας να προωθήσουν το απαλλακτικό σενάριο του «αστυνομικού εν αμύνη» και του «βρασμού ψυχής». Οι αυτόπτες βεβαιώνουν ότι ο αστυνομικός εκτέλεσε εν ψυχρώ το παλικαράκι ύστερα από ασήμαντο φραστικό επεισόδιο και αμέσως έπειτα αποχώρησε μαζί με τον συνάδελφό του, αφήνοντάς το να ξεψυχάει. Ο υπερυπουργός Π. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Π. Χηνοφώτης υποβάλλουν την παραίτησή τους «για λόγους ευθιξίας». Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν αποδέχεται την παραίτησή τους· η ευθιξία ωστόσο υπάρχει ή δεν υπάρχει, δεν υπακούει σε κανέναν νόμο σχετικότητας.

Συγκλονισμένοι οι μαθητές από τον φόνο του αδελφού τους διαδηλώνουν την οργή τους. Με την πικρή γνώση ότι η φωνή τους δεν θα ακουστεί, καταθέτουν στον Αγνωστο Στρατιώτη λουλούδια και βιβλία, Αρχαία, Λογοτεχνία, Μαθηματικά, όσα διαβάζει ένα παιδί. Ανάμεσα στα βιβλία ίσως διακρίνουμε κι ένα αντίτυπο του Συντάγματος, με υπογραμμισμένα δύο σημεία: Αρθρο 2.1: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». Αρθρο 5.2. «Ολοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους». Αυτό το «όλοι» το έχουν διπλά υπογραμμίσει οι μαθητές. Με αίμα.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ:ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ


ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ-Η ΑΝΑΣΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΚΕ Εκτύπωση E-mail

Ζώντας κάποιος στο αστικό τοπίο των ελληνικών πόλεων συνειδητοποιεί την ολοένα και πλέον εντεινόμενη σώρευση προβλημάτων που συνιστούν τα επιφαινόμενα μιας πραγματικής οικολογικής κρίσης. Οι περισσότερες πόλεις αντιμετωπίζουν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι κάτοικοί τους ασφυκτιούν μέσα σε συνθήκες μιας άναρχης και φρενήρους ανοικοδόμησης. Οι δείκτες ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι πολλές φορές πάνω από τα ανώτερα επιτρεπτά όρια. Η αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Και όλα αυτά σε πόλεις, όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη, αυξημένου κινδύνου με εγνωσμένη τη δραματική αλλαγή του μικροκλίματός τους που συνοδεύεται από μεγάλες αντιθέσεις της θερμοκρασίας, σταδιακή μείωση του μηνιαίου ύψους της βροχής αλλά και της ισχύος και της ανανέωσης του αέρα στον εσωτερικό ιστό τους.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης ελεύθερων, αδόμητων, κοινόχρηστων χώρων προβάλλει επομένως ως το προδήλως αυτονόητο.

Σε αντίθετη κατεύθυνση προωθούνται επιλογές όπως η ελλειμματική πολιτική σχετικά με τους μεγάλης έκτασης ελεύθερους χώρους, όπως είναι τα πρώην στρατόπεδα που απειλούνται από την αδηφάγο οικοδόμηση και τα συντεχνιακά συμφέροντα του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

Την εικόνα συμπληρώνει η βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων αποχαρακτηρισμού ελεύθερων χώρων προορισμένων για πράσινο, παιδικές χαρές, σχολεία, πολιτισμό, ήπιας μορφής αθλητικές δραστηριότητες που αφοπλίζουν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ) των Δήμων και που δυναμιτίζουν το δημόσιο αγαθό χρήσης του δημόσιου χώρου.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο αναπτύσσεται και διογκώνεται ένα δίκτυο πολιτών και κινημάτων προς υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των απελευθερωμένων στρατοπέδων και που για την επίτευξη του παραπάνω εγχειρήματος προβάλλει ως απαραίτητες προϋποθέσεις : την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου δηλαδή του νόμου 2745/1999 περί οικιστικής ανάπλασής τους, όπου ένα μεγάλο μέρος της έκτασης τους αποδίδεται για να εξυπηρετήσει οικιστικές ανάγκες του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

Τον χαρακτηρισμό των στρατοπέδων με προεδρικά διατάγματα ή άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις ως κοινόχρηστους χώρους πρασίνου με ήπιας μορφής παρεμβάσεις (π.χ. ξύλινες μικροκατασκευές) εναρμονισμένες με το χώρο στον οποίο εντάσσονται .

Τα εντός των στρατοπέδων κτίρια να χαρακτηρισθούν ως ιστορικά μνημεία από το ΥΠΠΟ (ήδη έχουν υπάρξει ανάλογες αποφάσεις για μια σειρά κτίρια π.χ. του πρώην στρατόπεδο Καραμπουρνάκι-Κόδρα, Παύλου Μελά). Αφού συντηρηθούν να αποδοθούν για ήπιες πολιτιστικές χρήσεις. Την ιδιοκτησιακή απόδοση των πρώην στρατοπέδων στους Δήμους στους οποίους ανήκουν γεωγραφικά.

Την υποχρέωση των τελευταίων για τη σύσταση φορέα στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπεύθυνου για την ανάδειξη και τη διαχείριση των χώρων. Απαραίτητη κρίνεται η μεταφορά των ανάλογων κονδυλίων από μέρους της κεντρικής εξουσίας. Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και συμπαράσταση στο δίκαιο αυτό αίτημά μας από κινήσεις, φορείς, πολίτες, από το σύνολο των πολιτικών εκπροσώπων μας της τοπικής και κεντρικής εξουσίας, ώστε να καμφθεί οποιαδήποτε ένσταση μικροπολιτικού ή γραφειοκρατικού χαρακτήρα που θα στερήσει από τις πόλεις το μέλλον τους.

Για όλα τα παραπάνω καταθέτουμε το παρόν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και αιτούμαστε

· την ψήφισή του από το σύνολο των μελών του συνεδρίου,

· αλλά και τη δέσμευση του προεδρείου να μεταφέρει το αίτημα στον πρωθυπουργό της χώρας και τους αρμόδιους υπουργούς.

To παρακάτω ψήφισμα προς την ΚΕΔΚΕ υπογράφουν προς το παρόν οι παρακάτω συλλογικότητες, Δήμαρχοι και μέλη των ΤΕΔΚ:

· ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ)

· ΣΙΩΝΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

· ΤΑΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΕΔΚ,ΔΗΜ.ΣΥΜΒ.ΑΡΙΔΑΙΑΣ

· ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ» (ΣΕΡΡΕΣ)

· ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ(ΛΑΜΙΑ)

· ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

· ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

· ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΝΙΚΑΙΑ-ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» (ΑΤΤΙΚΗ)

· ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΧΑΪΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(ΠΑΤΡΑ)

· ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΗΛΙΟΥ(ΑΤΤΙΚΗ)

· ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ(ΑΤΤΙΚΗ)

· ΓΚΟΤΖΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΗΜ.ΣΥΜΒ.ΠΑΛΛΗΝΗΣ (ΑΤΤΙΚΗ)

· ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

· ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

· GREEN ATTACK ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

· ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΑΚΙ(ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)

· ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

· ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ(ΛΑΜΙΑ)

· ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ(ΧΑΝΙΑ)

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΟΔΟΥ(ΡΟΔΟΣ)

· ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» (ΚΑΒΑΛΑ)


ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΕΞΗ


τι λόγια να βρεις....
ποσο πόνο και θυμό να κρύψεις..
η ΑΠΟΥΣΙΑ του,είναι αυτή που σκεπάζει τα πάντα

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

ο κ.Δημαρχος με τον εκπροσωπο της ΑΥΔΗΣ GROUP
στο παρκινγκ της πλατειας






.........
Ο κ. Γκόντας εστράφη ευθέως κατά των μεγαλοσυμφερόντων που θέλουν την πόλη όμηρό τους και εμποδίζουν την εξέλιξή της.............καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ότι αρνούνται αυτό το δικαίωμα στους πολίτες και ότι στηρίζουν μεγαλοϊδιοκτήτες, μεγαλοεργολάβους και εκείνους που θεωρούν τα Γιάννινα τσιφλίκι τους....
(απο δελτίο τύπου του Δήμου Ιωαννιτών)



ο κ.ΑΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ ΓΚΟΝΤΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.....

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΜΗΡΟ ΤΟΥΣ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ




Ο δείκτης πολιτισμού των κοινωνιών, έχει σαν μέτρο την ευαισθησία που δείχνουν στις πασχουσες μειοψηφίες.. Η πόλις μας-τα ΙΩAΝΝΙΝΑ- δεν θα πρέπει να νιώθει υπερήφανη για τις παρεμβάσεις που κάνει προς αυτή την κατεύθυνση ,ειδικά στον τομέα της ανεμπόδιστης Κυκλοφορίας.. οι φωτογραφίες είναι απο κεντρικά σημεία της πόλης... στις γειτονιές η κατάσταση μόνο ως άθλια μπορεί να περιγράφει..





































ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ "ΑΓΑΠΗ"ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ...

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΛΩΝΙΑ 2008:ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Η διάσκεψη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο Μπαλί της Ινδονησίας έφερε και πάλι σε κεντρική θέση της επικαιρότητας τα θέματά του περιβάλλοντος. Η ίδια η διάσκεψη έκλεισε με σχετική επιτυχία όχι με αποτυχία, για να είμαστε ακριβείς. Οι χώρες, στο τέλος των δεκαήμερων διαπραγματεύσεων έφτασαν κοντά στο ναυάγιο, και την τελευταία στιγμή κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις κυρίως των ΗΠΑ ώστε να συμφωνηθεί ένα σχέδιο βάσει του οποίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το 2009.

Η ελπίδα είναι ότι με τις δυο επόμενες συναντήσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους (Πολωνία 2008, Δανία 2009) και με μια πιθανή αλλαγή στη στάση των ΗΠΑ μετά τις εκλογές πιθανόν να επιτευχθεί το ζητούμενο: να συμφωνηθούν ποσοτικοί δεσμευτικοί στόχοι για τον περιορισμό των εκπομπών που θα ισχύσουν από το 2012 και μετά που εκπνέει το πρωτόκολλο του Κιότο.

Τα υπόλοιπα που συμφωνήθηκαν στο Μπαλί είναι επίσης σημαντικά: η αντιμετώπιση της αποδάσωσης στις αναπτυσσόμενες (τροπικές κυρίως) χώρες ως σημαντικού συστατικού της κλιματικής αλλαγής είναι ένα από αυτά. Επίσης, η συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου «προσαρμογής» προετοιμασίας δηλαδή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή είναι σημαντική για την πρόληψη και ανακούφιση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν, και πάλι κυρίως οι αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Ελλάδα μέσα σε όλα αυτά έχει συνταχθεί με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης: 20% μείωση των εκπομπών μέχρι το 2020, που η Ε.Ε. προτίθεται να αυξήσει μονομερώς σε 30% αν δεσμευτούν και οι αναπτυσσόμενες χώρες ότι θα μειώσουν τις δικές τους εκπομπές.

Το ερώτημα είναι πώς σκοπεύει η Ελλάδα να φτάσει αυτούς τους στόχους. Σήμερα, είμαστε ήδη οριακά πάνω από τον στόχο του Κιότο (αύξηση εκπομπών όχι μεγαλύτερη από 25%). Με σχέδια για εγκατάσταση νέων μονάδων καύσης λιθάνθρακα, χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, χωρίς φορολογικά κίνητρα για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα σε κτίρια, βιομηχανία, μεταφορές, οι νέοι, κατά πολύ υψηλότεροι στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν.

Η Ελλάδα έχει την τάση - ιδίως σε θέματα περιβάλλοντος - να αντιδρά με μικρή ταχύτητα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα όποια θέματα λίγο πριν αυτά φτάσουν στην καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στην περίπτωση αυτή, η έλλειψη συγκροτημένου, μακροχρόνιου σχεδιασμού, που χαρακτηρίζει άλλωστε τη συνολική περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης, κινδυνεύει να φορτώσει τη χώρα με μεγάλο κόστος και απώλεια ευκαιριών ανάπτυξης.

Η προσκόλληση σε μια παρωχημένη ενεργειακή πολιτική δεν αφήνει να αναπτυχθούν οι νέες τεχνολογίες και να ενταχθούν εγκαίρως στην παραγωγική διαδικασία. Τέτοιες τεχνολογίες μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, θέσεις εργασίας και εισοδήματα, ενώ παράλληλα παρέχουν ενεργειακή ασφάλεια σε έναν κόσμο όπου η χρήση ορυκτών καυσίμων θα γίνεται όλο και ακριβότερη, εφόσον συμπεριληφθεί και το περιβαλλοντικό κόστος. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως το κόστος των ζημιών από τις κλιματικές αλλαγές, τα αυξημένα ασφάλιστρα απέναντι σε φυσικές καταστροφές θα μετακυλισθεί, μέσω της αγοράς ή μέσω της νομοθεσίας, και στον ενεργειακό τομέα.

Η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων γίνεται όλο και περισσότερο ζήτημα και οικονομικό, και συνδέεται με το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Η Ελλάδα, ακόμα και σήμερα παραμένει προσκολλημένη σε ένα μοντέλο που βασίζεται στην οικονομική μεγέθυνση, παρακολουθώντας αποκλειστικά παραδοσιακούς οικονομικούς δείκτες σαν το ΑΕΠ, το ισοζύγιο πληρωμών κ.λπ. Αν δεν υιοθετήσει σύντομα ένα νέο μοντέλο, όπου η προστασία του περιβάλλοντος διατρέχει όλες τις τομεακές πολιτικές, αν δεν αρχίσει να παρακολουθεί, ακόμη και σε ένα παράλληλο σύστημα, την πορεία εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας με σύγχρονους δείκτες που ενσωματώνουν την Πράσινη Οικονομία, θα κληθεί να πληρώσει ένα αρκετά υψηλότερο τίμημα όταν καθυστερημένα θα είναι υποχρεωμένη πλέον να το πράξει.

Η έκθεση Στερν για τις κλιματικές αλλαγές λέει πολύ απλά ότι η επένδυση σε τεχνολογίες και άλλα μέτρα για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να χρειαστεί περίπου το 1% του ΑΕΠ, η αντιμετώπιση όμως των επιπτώσεων θα κυμανθεί από 5% μέχρι και 20% του ΑΕΠ.
Πόσο πιο προφανές πρέπει να γίνει για να αποφασίσει μια χώρα και η κυβέρνησή της τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει;